sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

KESÄ !

Oon ehkä maailman ensimmäisiksi surkein bloggaaja. Kuukauden välein tulee postauksia, no jos tässä kesällä innostuisi jälleen kunnolla kuvailemaan ja kirjoittelemaan. Tänään, sunnuntaina Ville pääsi kesälaitumille ! Ville yhdistettiin muihin yksäreihin, johon sisältyy myös Viltsullekin hyvin tuttu Risto. Tänä kesänä en katsellut muiden hevosten laitumille laskua, sillä - kuten tiedättekin - tämä viikonloppu oli valmistumisviikonloppu ja täytyihän sitä hieman juhlistaakkin. Yhden aikaan kuitenkin huristelin tallille. 
 Helmi talutti ja päästi Villen irti laitumella, minun toimiessa kuvaajan roolissa. Ville tajusi kyllä laitumelle pääsyn, kun näki vihreän laitumen. Poika kuitenkin malttoi eikä rynninyt mihinkään suntaan. Irti päästessä lauma lähtikin rallittamaan hetkeksi laidunta ympäri. Ville esitteli komeaa lämminveriravurin ravia, mutta kyllä vauhti vaihtui laukaksikin ajoittain.
 Ville spurttailikin Riston kanssa ympäri laidunta. Tai tarkemmin ehkä tajusi että Ripa olikin samainen heponen, jonka kanssa hän oli alkuaikoina tarhannut ja jaakannut läpi aidoista. Kyllä Viltsu rauhoittui lopulta syömään Riston kanssa vieritysten, enkä usko jaakaamisongelmaa tulevan uudelleen esille. Laidun on kuitenkin sen verran iso ja laumassa on selvä pomo, jonka yli Villekään tuskin menee.
 Tästä postauksesta tulikin melkoinen kuvapommi. Meillä Villen kanssa on mennyt tosi hyvin, eikä mitään ongelmia pojan kanssa ole ollut - toivottavasti ei tulekkaan. Viltsu on vaihtanut mammuttikarvastaan kesäkarvaan. Ja pakko itsekin sanoa, että on Ville muuttunut paljon näiden viiden kuukauden aikana.

 Ville tajusi kyllä muutkin hevoset lopulta ja haisteli hetken laumakavereitaan. Hieman taisivat kiljahdella, mutta lopulta Viltsu käveli rauhallisesti muualle syömään. 
Mulla on vielä ensiviikko lomaa ennen töideni alkua. Täytyy siis nauttia viimeisestä lomaviikosta ennen koko kesän kestävää työtä. Onneksi vapaapäivät on keksitty ja teen tosiaan vuorotyötä, joten ihan joka päivä ei tarvitse kuudelta nousta sängystä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti