sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Musta ei kyllä esteratsastajaa tule !

Tänään aamulla lähdin yhdeksän pintaan ajelemaan kohti tallia. Mulla oli kymmeneltä alkamassa estevalmennus. Kyllä vain, luitte oikein estevalmennus.  Vanhimmat lukijat saattavat muistaa, että puin täällä parisen vuotta sitten pahaa estekammoani. Se ei ole helpottunut oikeastaan ollenkaan ja nykyään esteet eivät minua niin kiinnostakaan. Viime torstaina tunnilla hyppäsin ja sitä ennen taisin esteitä ylittää viimeksi toukokuun puolella. Kesällä esteitä en hypännyt, muutamia kavaletti- ja puomiharjoituksia vain. Nyt kuitenkin päätin että asialle on tehtävä jotain, joten ilmoittauduin estevalmennukseen. 

Teimme kahdeksan esteen rataan, korkeuksista en osaa sanoa mitään enkä kiinnittänyt niihin suurempaa huomiota. Ville oli heti alkuverkassa tosi kiva ratsastaa. Hyppäsimme verryttelyhypyksi muutamat esteet, sain suht hyvää paikkaa oikeassa kierroksessa hypättävälle pystylle, mutta vasemmassa kierroksessa hypättävä okseri tuotti hieman hankaluuksia. Ville hyppäsi okserille kokoajan hieman kaukaa ja minä koitin jollakin tavalla pysyä mukana hypyissä. Ville tsemppasi kuitenkin superisti ja oli kovin innoissaan hyppäämisestä. 
Itse radat menivät omasta mielestäni melko hyvin, sillä torstain estetunnilla - jolloin hyppäsimme jumppasarjaa - olin lähellä tipahtaa useaampaankin otteeseen Villen mielenkiintoisten hyppyjen vuoksi. Tulimme radan muutamaan otteeseen ja molemmat kerrat menivät suht ok. Enhän mä osaa yhtään olla mukana Villen hypyissä ja keskityin lähinnä vaan kyydissä pysymiseen ja siihen että kaikki esteet päästäisiin yli. Ville tsemppasi superisti vaikka yksi jätesäkkikin selässä koitti matkassa pomppia. Pakko mainita, että heti kun itse uskallan rentoutua ja oikeasti ratsastaa, enkä jää miettimään menikö edellinen este nurin - homma sujuu. Ensimmäinen rata oli hieman hakemista, mutta toinen sujui jo huomattavasti paremmin. Radan viimeisellä linjalla uskalsin ratsastaa Villeä hyvin eteen ja Ville teki ihan super hienot hypyt.

Vaikka tälläinen esteiden hyppiminen onkin silloin tällöin kivaa ja Villekin tykkää hyppimisestä. On sileällä meno kuitenkin minun pääkopalleni mukavampaa hommaa. Täytyy kuitenkin silloin tällöin alkaa käymään näissä estevalkuissakin, sillä kyllähän sitä omaakin pääkoppaa täytyy välillä vähän tuulettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti